Kommuni

2010.10.17. 00:27 :: Singh Lee

Idén lenyomtunk két választást. Szerencsére a politika iránt ennél mélyebben nem érdeklődők ezeket már el is felejtették, bár itt-ott látni még plakátokat, mert a plakáteltávolításban illetékes szakemberek éppoly lusták, mint négy, nyolc, tizenkét éve. A minap láttam pár szoci plakátot a hétkerben: az egyiken fidesz-narancssárga arcú ember hitgyüli-kék háttér előtt glóriával; a másikon meg kiszívta szegény Kispál Tibort a nap, hogy szürkéből fekete-fehér lett.

Elgondolkodtató egyébként a szocik plakátpolitikája. Pocsék portrék, rosszul kihátterezve, förtelmes hátterek előtt. Érthető persze, ha a legnagyobb ellenzéki párt retteg, ha kommunikációra terelődik a szó, úgy vannak ezzel, mint a kommunizmussal – ez se jött be, meg az se. Semmi nem kedvez nekik, ami kommunival kezdődik.

Pedig, biz'isten, mindent megpróbáltak. Utolsó, kétségbeesett húzásként még Szanyi Tibort is pozícióba emelték, ami a Köztársaság tér-Vérmező utca-Jókai utca Bermuda-háromszögben legalábbis váratlan volt, hiszen eddig azt sem kérdezték meg tőle, kér-e cukrot a kávéjába.

Szanyi kampányfőnöksége akár nyerő húzás is lehetett volna, ha nem sikerül ellensúlyozniuk az új sajtófőnökkel, Déri Balázzsal, az újságíró-legenda Déri János fiával. Ő aztán hozott színt a pártkommunikációba! Mindent bedobott, amit csak megtanult eddig gyengécske hírportálok szerkesztgetésétől a pornószakmáig. Állítólag annyira ügyes volt, hogy működése első hetében az MSZP honlapjának teljes szerkesztősége beintett, és otthagyta a fenébe. Mindegy volt neki, folytatta, ahol a pornóiparban abbahagyta: dolgoztatta a nőket. Az eredményt láttuk október 3-án.

Horváth Csaba, a bérből és fizetésből élők, a nyugdíjasok, a kisemberek, és még ki tudjak kik képviselője pedig vállára vetette valószínűleg bérből-fizetésből-nyugdíjból vásárolt Armani-öltönyének zakóját, bedobta jó hírét, hogy ezután ingyen lesz a BKV, és pofára esett a választáson. Ez érthető, hiszen a válság sújtotta voksolókat irritálja a cseszett drága ruha, meg a hülye ígérgetés is. Persze mit tudhat Csabánk a BKV-ról? Hiszen akkora lúzer, hogy még abból a buliból is kimaradt...

Végezetül itt a feddhetetlen, csodálatos, jóvágású pártelnök, aki nem arról lesz híres, hogy kihívója volt Orbán Viktornak a miniszterelnöki székért. Az ugyanis nem volt, legfeljebb annyira, mintha a Felcsút focicsapata hívná ki a spanyol válogatottat a világbajnoki címért. Úgy vonul majd be a történelembe, hogy akkor volt pártelnök, amikor megszűnt az MSZP teljes apparátusa... Ráadásul az emberek sem szeretik, engem például majdnem megvert a házamon dolgozó, Attila nevű tetőfedő, amikor így kiáltottam neki, hogy pálinkával kínáljam: - Attila mester! Házi?

Orbánnak jelen állás szerint egyetlen szocialista kihívója lehet(ne), az a Gyurcsány nevű. Köztük egyébként sem nagy a különbség: az egyik nagycsaládos, a másik Apró-családos.

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp fidesz déri balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://cintanyeros.blog.hu/api/trackback/id/tr372377000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása